Verhuisdatum Isala staat vast

Het staat nu echt vast: Isala verhuist op 3 augustus 2013 naar de nieuwbouw. Patienten van locatie Weezenlanden worden op deze dag verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis. Zij zullen hiervoor in speciale vrachtwagens worden vervoerd. Patienten van locatie Sophia gaan een dag later over. Om te vieren dat de definitieve verhuisdatum vast staat, heeft Isala vandaag haar patienten, bezoekers en medewerkers getrakteerd op iets lekkers.

De gehele verhuisoperatie neemt meer dagen in beslag. Op donderdag 1 augustus, na afloop van de poliklinische spreekuren, start de verhuizing van de poliklinieken. Deze verhuizing gaat door op vrijdag 2 augustus. Op zaterdag 3 augustus gaan de patienten van locatie Weezenlanden over. Via een verbindingsgang tussen locatie Sophia en de nieuwbouw worden op zondag 4 augustus de patienten van Sophia overgebracht. Verder vinden rondom deze data verhuizingen plaats van afdelingen zoals bijvoorbeeld de röntgenafdeling en de ondersteunende afdelingen.

De Isala klinieken bouwen een nieuw ziekenhuis. Op locatie Sophia aan de Dokter van Heesweg in Zwolle komt een innovatief, topklinisch ziekenhuis waarin de patient centraal staat. Kenmerkend is de sprekende organische architectuur. Het ontwerp heeft een positieve invloed op de mensen die er werken en verblijven. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een vloeroppervlakte van 104.000 vierkante meter en bestaat uit vier overzichtelijke, met elkaar verbonden, eenheden: de zogenaamde vlinders. Hier zijn vanaf augustus 2013 de poliklinieken, verpleegafdelingen, laboratoria en diagnose- en behandelfuncties ondergebracht. Meer informatie:  www.isalabouwt.nl.

bron: Isala