Fusie Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis dichterbij

0
165

Het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis in Rotterdam constateren na een verkenningsperiode dat een bestuurlijke fusie een meerwaarde is voor beide ziekenhuizen en hun patienten. In het najaar 2012 nemen de ziekenhuizen naar verwachting een definitief besluit over de fusie.

De twee ziekenhuizen hebben een aantal belangrijke stappen genomen om tot een definitief besluit te komen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft begin juli 2012 aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een bestuurlijke fusie. Ook de interne adviesfase loopt voortvarend. De verwachting is dat in het najaar van 2012 een definitief besluit wordt genomen of beide ziekenhuizen bestuurlijk gaan fuseren.

Bij een bestuurlijke fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis behouden de ziekenhuizen hun eigen identiteit. Aanleiding voor nauwere samenwerking zijn de ontwikkelingen in gezondheidszorg, zoals de gewenste en toenemende kwaliteitseisen. Door de krachten te bundelen, blijft goede patientenzorg dichtbij huis gegarandeerd.

Bron: NVZ