Internationale benoemingen voor UMC-ers azM

Array

Robert van van Oostenbrugge, hoofd Neurologie, en ziekenhuisapotheker Kees Neef van het azM zijn beide benoemd in twee internationale functies.
Prof.dr. Robert van Oostenbrugge is gevraagd om deel te nemen aan een internationale werkgroep binnen CoEN (de Centres of Excellence in Neurodegeneration) met werknaam “Standards for determining the vascular contribution to neurodegeneration”.

Afgelopen voorjaar is de eerste stap gezet om in wereldwijd verband te komen tot een gezamenlijke aanpak van vaatziekten en neurodegeneratie. De eerste stap daarin is dat experts in de werkgrocp Standards for determining the vascular contribution to neurodegeneration consensus bereiken over de te gebruiken terminologie en definities om vasculaire pathologie op beeldvorming van de hersenen te beschrijven.
Het vaststellen van normen voor het bepalen van de vasculaire bijdrage aan neurodegeneratie moet dienen als een katalysator voor verdergaand onderzoek naar de rol van de vasculaire elementen in cognitieve achteruitgang, dementie, en neurodegeneratie.
Dit samenwerkingsverband en onderzoek wordt gefinancierd door Duitse, Canadese en Britse Research Councils.

Kees Neef  Director of Education, Science and Research EAHP
Tijdens de laatste algemene vergadering van de European Association of Hospital Pharmacy (EHAP, de Europese vereniging van ziekenhuisapothekers) is ziekenhuisapotheker prof.dr. Kees Neef benoemd tot Director of Education, Science and Research.

De voornaamste taken zullen zijn het functioneren als Voorzitter van de Scientific Committee, de commissie die het jaarlijkse Europese congres organiseert en de structurering van de scholing en herscholing van ziekenhuisapothekers in heel Europa in de meest brede zin van het woord.
“Dat heeft een duidelijk uitstraling op Nederland en Maastricht in het bijzonder”, aldus EAHP-bestuurslid Neef. “Omgekeerd geeft het ook de mogelijkheid om onze best practices in Europa te laten zien.”

Bron: azM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen