Verscherpt toezicht Zonnehuizen Kind en Jeugd op enkel punt verlengd

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verlengt het verscherpte toezicht op de Zonnehuizen Kind en Jeugd op het onderwerp veiligheid. De huisvesting verkeert in slechte staat, de verouderde gebouwen moeten worden aangepast aan de actuele eisen, de bedrijfshulpverlening moet op orde worden gebracht en er moeten regelmatig ontruimingsoefeningen plaatsvinden. De Zonnehuizen Kind en Jeugd moeten voor 1 oktober alle noodzakelijke maatregelen nemen om de huisvesting op alle locaties te verbeteren. De kwaliteit van de zorg voor de kinderen is goed.

De inspectie stelde op 10 januari 2012 verscherpt toezicht in op alle locaties van de voormalige Zonnehuizen voor een periode van zes maanden. De locaties voor de volwassenenzorg (die inmiddels opereert onder de naam De Seizoenen BV) voldoen nu aan alle eisen. Het verscherpt toezicht voor die locaties is dan ook opgeheven.

Voor de locaties voor kinderen en jeugd (Zonnehuizen Kind en Jeugd) heeft de inspectie vastgesteld dat de organisatie de zaken op orde heeft en dat de zorgverlening aan de kinderen goed is. IGZ heeft wel zorgen op het punt van de huisvesting. De bestuurder heeft hiernaar in het voorjaar een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren en op dit moment wordt een vervolgonderzoek uitgevoerd. De IGZ is van mening dat de woonsituatie voor de kinderen en jongeren niet aan de eisen voldoet.

De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van Zonnehuizen Kind en Jeugd moeten voor 1 oktober alle noodzakelijke maatregelen nemen om de kwaliteit van alle locaties voor zowel de korte als de lange termijn te waarborgen. Zij moeten de IGZ maandelijks informeren over de voortgang hiervan.

bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen