Rubicon voor aios cardiologie

Array

Johan Verjans is aios bij de afdeling Cardiologie en doet beeldonderzoek naar de biologie van kransslagaders. Van NWO ontving hij hiervoor een Rubicon-subsidie.

Een hartinfarct ontstaat door vernauwingen in kransslagaders die uiteindelijk resulteren in een obstructie. De ernst van een vernauwing voorspelt niet of deze een hartinfarct gaat veroorzaken. Johan Verjans gebruikt geavanceerde beeldvormingstechnieken om moleculaire kenmerken van de gevaarlijkste vernauwingen te detecteren.

Rubicon-programma
Doel van het Rubicon-programma is talentvolle onderzoekers bij Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten van KNAW en NWO na voltooiing van hun promotie voor de wetenschap te behouden. Rubicon biedt recent gepromoveerde wetenschappers de mogelijkheid ervaring op te doen aan een excellent buitenlands topinstituut voor een periode van maximaal twee jaar. In beperkte mate is het ook mogelijk een verblijf aan een excellent Nederlands onderzoeksinstituut aan te vragen. Het aanwenden van de subsidie voor onderzoek in het buitenland heeft de voorkeur.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen