Blue Belt Technologies kondigt eerste operatie ter wereld aan die uitgevoerd wordt met het automatische NavioPFSâ„¢ chirurgisch systeem

Dit is een origineel bericht van PR Newswire
Blue Belt Technologies, Inc. heeft ’s werelds eerste klinische gebruik van NavioPFSâ„¢-systeem gemeld, een unicondylaire knievervanging (UKR) die op 10 juli 2012 werd uitgevoerd door professor Johan Bellemans in het University Hospital in Pellenberg, Belgie. Het chirurgische systeem NavioPFS vertegenwoordigt de volgende generatie precisie-instrumenten met robotfuncties in de orthopedische operatiekamer, die aanvankelijk werden toegepast in UKR-operaties, en een grote reeks toepassingen in de ontwikkeling van neurochirurgie, otorinolaryngologie en ingrepen aan de ruggengraat. NavioPFS ontvangt aan het einde van het eerste kwartaal van 2012 een CE-markering voor Europese commercialisatie.

“Deze technologie is echt jaren verder dan verwacht en ik ben onder de indruk. De chirurgische uitkomst was uitstekend, perfecte planning en uitvoering van de plaatsing van de implantaat,” aldus professor Bellemans, voorzitter van de orthopedische afdeling van University Hospitals Leuven en Pellenberg, Belgie.
Professor Bellemans vervolgde: “Minder invasieve operaties zoals gedeeltelijke knievervangingen lenen zich goed voor een sneller herstel van de patient en de mogelijkheid om terug te keren naar een actieve levensstijl. Het NavioPFS-systeem levert een platform om deze operaties met grotere precisie en reproduceerbare resultaten uit te voeren dan ooit tevoren.”

Professor Bellemans heeft met behulp van het geïntegreerde CT-vrije navigatiesysteem met intraoperatieve registratie en planning de knievervangingsoperatie succesvol gepland en de voorbereiding van het bot uitgevoerd via een minder invasieve snee met behulp van het NavioPFS-precisiehandstuk.

In een commentaar op de procedure zei Eric B. Timko, directeur en CEO van Blue Belt Technologies: “Wij zijn allemaal zeer verheugd dat we zo nauw hebben kunnen samenwerken met professor Bellemans en zijn team in het bereiken van deze aanzienlijke mijlpaal. De mogelijkheid van een succesvolle transitie van de ontwikkelingsfase naar een klinische omgeving is de grootste uitdaging dus we nemen het belang van wat we vandaag hebben bereikt niet als vanzelfsprekend. Dit vertegenwoordigt zowel het hoogtepunt van het harde werk dat het team van Blue Belt jarenlang heeft uitgevoerd als het volgende hoofdstuk voor dit bedrijf aangezien we er hard aan werken om deze innovatieve technologie naar operatiekamers over de hele wereld te krijgen.”

Dhr. Timko ze: “Dit is tot nu toe een geweldige zomer voor Blue Belt Technologies: we hebben onze 510(k) ingediend bij de FDA, erkenning gekregen via de wereldwijde innovatieprijs van Frost & Sullivan 2012 voor orthopedische chirurgie, en nu behandelen we de eerste patient met NavioPFS. We kunnen niet blijer zijn met de voortgang die we boeken bij Blue Belt en we verwachten dat ons positieve momentum zal blijven aanhouden.”
Blue Belt Technologies, Inc.

Blue Belt Technologies, Inc. ontwikkelt de nieuwe generatie ‘slimme’ chirurgische instrumenten met nauwkeurige robottechnieken voor het aanvankelijke gebruik in orthopedische procedures en vervolgens voor andere chirurgische specialismen, waaronder neurochirurgie, otorinolaryngologie (ORL) en ingrepen aan de ruggengraat. Het NavioPFS-systeem van het bedrijf bevat gepatenteerde technologie voor nauwkeurige robotcontrole voor chirurgen via een intelligent, handmatig, computergestuurd botsnij-instrumenten. Het NavioPFS-systeem stelt de chirurg in staat om, met een extra beschermingslaag, nauwkeuriger botvormende taken uit te voeren met minimaal invasieve incisies.
www.bluebelttech.com [http://www.bluebelttech.com/]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen