Gezonde maaltijden voor kansarme kinderen dankzij Rode Kruischeque

Voor het vijfde jaar op rij organiseren het Rode Kruis en Sodexo samen de actie ‘Rode Kruischeque’. Iedereen die Sodexo Lunch Passes (maaltijdcheques) krijgt, kan er één of meerdere schenken aan het Rode Kruis. Met de opbrengst worden gezonde maaltijden bereid tijdens de vakantiekampen voor kinderen die in armoede leven.

Niet elk kind heeft de middelen of de mogelijkheid om op vakantie te gaan. In september hebben deze kinderen uit arme gezinnen dan geen vakantieverhaal en daardoor wordt hun sociale uitsluiting verder versterkt.

Daarom bezorgt Rode Kruis-Vlaanderen al 20 jaar kinderen die in armoede leven de vakantie van hun leven. Samen met Sodexo wordt ervoor gezorgd dat deze kinderen gezonde voeding krijgen tijdens de vakantieweek, want in hun thuissituatie komen er weinig groenten, fruit of andere gezonde eetwaren op tafel.

Hoe de cheques opsturen?
Eind juni wordt aan iedere werknemer die maaltijdcheques van Sodexo krijgt, gevraagd een of meerdere cheques op te sturen aan het Rode Kruis. De cheques terugsturen is eenvoudig:

– Het strookje van Lunch Pass afscheuren

– De Lunch Pass in een genormaliseerde en gefrankeerde enveloppe stoppen

– De enveloppe opsturen naar Rode Kruis-Vlaanderen Actie Sodexo Motstraat 40 2800 Mechelen

Met de steun van Sodexo stimuleren we bedrijven om hun personeel warm te maken voor onze actie. Collega’s kunnen de cheques verzamelen en opsturen in één enveloppe.
De actie was de afgelopen jaren een groot succes. Bij de vorige vier edities werden bijna 50.000 maaltijdcheques teruggestuurd en bedroeg de opbrengst ongeveer 200.000 euro. Meestal stuurden de mensen meer dan één cheque op.
De actie loopt dit jaar van 1 juli tot 30 september.

540 kinderen op kamp!
In de zomervakantie van 2012 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen 13 vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen tussen 7 en 14 jaar. Meer dan 540 kinderen worden er met de beste zorgen omringd.

Voor deze vakantiekampen doet Rode Kruis-Vlaanderen een beroep op vrijwillige monitoren en logistiekers. Voor 40 kinderen zijn er 12 monitoren, 2 hoofdmonitoren en 5 logistiekers. De begeleiders moedigen de kinderen aan zodat iedereen erbij hoort. Bij zoân kamp hoort ook evenwichtige voeding. Dankzij Sodexo en uw maaltijdcheques kan Rode Kruis-Vlaanderen hen die maaltijden aanbieden.

bron: Rode Kruis Vlaanderen