MedStartr innovatieve ‘Kickstarter’ voor projecten in de gezondheidszorg

Array

Op de innovatieve Crowdfunding site MedStartr kan je sinds 4 juli ‘Kickstarter’s voor projecten in de gezondheidszorg vinden. Het initiatief werd gelanceerd  op 4 juli! Dit betekent dat je nu al kan beginnen met het crowdfunden van jouw initiatief en onderzoek en natuurlijk met het maken van donaties en ontvangen beloningen in relatie tot de projecten die innovaties voor de zorg zullen zijn.

Op de site van MedStartr staat ook een project van Endogoddess. De link direct naar de App EndoGoddess Project vind je hieronder. Het is een van mijn favoriete projecten. http://beta.medstartr.com/projects/19-endogoddess-diabetes-app-clinical-trial-fundraiser

 

Hoe werkt MedStartr?

1. De Basis: Eerst vertel ons wat je doet, hoeveel je nodig hebt en bepaal een deadline voor het bereiken van dit doel. Wees conservatief in het bepalen van je deadline en neem het absolute minimum bedrag dat nodig is om de beloningen te sturen en om je project naar volgende fase te krijgen. Denk eraan, dit is niet alleen het aantrekken van fondsen, het is ook het creerenvan een netwerk. Mensen hebben behoefte om zich te verbinden aan je product of oplossing – Patienten, geliefden van de patienten, zorgverleners, instellingen, bedrijven in de gezondheidszorg, werkgevers, … noem maar op! Ze komen om te zien wat MedStartr te bieden heeft om de gezondheidszorg te verbeteren en op zoek naar te gaan naar oplossingen voor concrete problemen.

In de gezondheidszorg zijn vier stakeholders die die zullen profiteren van dit soort innovaties:

• Patienten die willen een betere gezondheidszorg (familieleden en vrienden trouwens ook ;-))
• Artsen die willen de gezndheidszorg in het algemeen bevorderen.
• instellingen zoals ziekenhuizen en medische centra  willen de beste kwaliteit van zorg en willen die financieel betaalbaar houden.
• Partners zoals Farmaceutische, verzekeringsmaatschappijen.

Organisaties zoals de AHA, de DoD, en Pfizer hebben al belangstelling in dit model.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen