Röpcke-Zweers Ziekenhuis en Isala klinieken intensiveren samenwerking hoog complexe zorg

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis (onderdeel van de Saxenburgh Groep) in Hardenberg en de Isala klinieken in Zwolle gaan hun samenwerking op het gebied van hoog complexe zorg verder uitbouwen. Op het gebied van bijvoorbeeld dotterbehandelingen, neurochirurgische operaties en vruchtbaarheidsbehandelingen vindt deze samenwerking al plaats. 

Vertegenwoordigers raden van bestuur en medische staven Röpcke-Zweers Ziekenhuis (deSaxenburg Groep) en Isala bekrachtigen intensievere samenwerking met intentieverklaring.
(op de foto van links naar rechts: Jan den Boon/voorzitter Medische Staf Isala, MarjanneSint/voorzitter Raad van Bestuur Isala, Pauline Terwijn/lid Raad van Bestuur Röpcke ZweersZiekenhuis en Ruud Blankenburgh/voorzitter Medische Staf Röpcke Zweers Ziekenhuis

De samenwerking tussen Isala en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis op het gebied van hoog complexe (topklinische) zorg leidt tot een compleet zorgaanbod in de regio Hardenberg. Röpcke-Zweers staat daarbij garant voor goede basiszorg in samenwerking met huisartsen in de regio. Voor hoog complexe behandelingen kunnen patienten terecht bij Isala. Uitgangspunt van beide ziekenhuizen is dat de behandeling, met inachtneming van keuzevrijheid van de patient, waar mogelijk dichtbij huis zal plaatsvinden en als het nodig is in Zwolle.

Doel is te komen tot optimale zorgverlening aan patienten, kwalitatief verantwoorde en doelmatige zorg en een efficiente benutting van investeringen inspecialistische infrastructuur.

bron: Isala klinieken

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen