Ruim kwart van Nederlanders besmet met hepatitis E

0
188

Ruim een kwart van alle Nederlanders is ooit besmet met hepatitis E. Uit onderzoek onder zo’n 5000 donoren van de bloedbank Sanquin blijkt dat 27 procent van de donoren antistoffen tegen hepatitis E in het bloed heeft en dus ooit besmet is geweest. Onder hen zijn veel mensen die nooit in risicolanden als India of Bangladesh zijn geweest.

Gezonde mensen met hepatitis E hebben zelden ergens last van. Mensen met een verminderde weerstand kunnen wel erg ziek worden en ernstige leverproblemen krijgen. De E variant van hepatitis is een paar jaar geleden ook al aangetroffen bij varkens. Uit onderzoek van het RIVM bleek toen dat bij 55 procent van de varkens het hepatitis E-virus in de mest zat. Of er verband is moet nader onderzocht worden

Vorig artikelOproep meedoen aan sociale innovatieprijs
Volgend artikelNieuwste ICD-elektroden geïmplanteerd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.