Ruim kwart van Nederlanders besmet met hepatitis E

Array

Ruim een kwart van alle Nederlanders is ooit besmet met hepatitis E. Uit onderzoek onder zo’n 5000 donoren van de bloedbank Sanquin blijkt dat 27 procent van de donoren antistoffen tegen hepatitis E in het bloed heeft en dus ooit besmet is geweest. Onder hen zijn veel mensen die nooit in risicolanden als India of Bangladesh zijn geweest.

Gezonde mensen met hepatitis E hebben zelden ergens last van. Mensen met een verminderde weerstand kunnen wel erg ziek worden en ernstige leverproblemen krijgen. De E variant van hepatitis is een paar jaar geleden ook al aangetroffen bij varkens. Uit onderzoek van het RIVM bleek toen dat bij 55 procent van de varkens het hepatitis E-virus in de mest zat. Of er verband is moet nader onderzocht worden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen