Boek: Schoolschutters

Wat bezielt een jongere die op zijn school een bloedbad aanricht? Wat gaat er om in hoofden van mensen als Karst T. en Tristan van der V.?
Met enige regelmaat wordt Amerika opgeschrikt door grote schietpartijen (‘spree killings’) op scholen en universiteiten. Vaak jonge daders richten een bloedbad aan onder leraren en medeleerlingen. De Amerikaanse psycholoog Langman heeft studie verricht naar de psychologische achtergronden van de daders, deels op basis van interviews met betrokkenen, deels op basis van dagboeken en andere geschriften. Een indringend portret en analyse van jongeren die opzettelijk veel dode slachtoffers maakten. In het boek ook aandacht voor de ‘signalen’ voor de moordpartijen en voor de vraag hoe dergelijke daden mogelijk zijn te voorkomen.  In het boek wordt veelvuldig verwezen naar wetenschappelijke literatuur.

Voor de Nederlandse editie schreef prof. dr. Corine de Ruiter een bijdrage over Europese en Nederlandse incidenten. Met een duidelijk overzicht van risico’s en preventiemogelijkheden. In de Nederlandse vertaling is een hoofdstuk toegevoegd over schietpartijen die de laatste tien jaar in Europa hebben plaatsgevonden, waaronder de schietpartij in Alphen aan den Rijn, begin 2011.

 Schoolschutters
Meer Dan Gamers Met Een Wapen
Auteur: Peter Langman & Corine de Ruiter

Nederlands – Paperback

350 pagina’s | Kok | november 2011

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen