Spreekuur voor besneden vrouwen in het Haga ziekenhuis

Het Haga ziekenhuis heeft een spreekuur speciaal voor vrouwen die gezondheidsklachten hebben nadat zij besneden zijn. De vrouwen kunnen hier zonder verwijsbriefje terecht. Samen met een verpleegkundige bespreken ze de klachten en maken ze afspraken bij verschillende medische specialisten. De verpleegkundige gaat ook mee naar de arts.

Gezondheidsklachten
Een besnijdenis kan chronische buikpijn, inwendige bloedingen en zware menstruatieproblemen veroorzaken. Een operatie kan de pijn verlichten, maar uit angst voor de arts of de omgeving, stappen maar weinig vrouwen naar de dokter.

Jeanette Jansen (Projectleiden GGD) vertelt dat vrouwen na een besnijdenis vaak klachten hebben. De vrouwen vinden het dan eng om hun besnijdenis met de huisarts te bespreken. Ook is het voor huisartsen zelf niet altijd duidelijk. Wanneer een vrouw zich 3 keer meldt met een urineweginfectie, wordt niet altijd gedacht aan een besnijdenis als veroorzaker van de klachten.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen