Wennen aan de opvang belangrijk voor de preventie van wiegendood

Array

Sinds ouders en kinderopvang de aanbevelingen over veilig slapen toepassen, is het aantal gevallen van wiegendood sterk gedaald. Omdat wiegendood vooral tijdens de eerste opvangdagen voorkomt, wil Kind en Gezin in Belgie extra aandacht besteden aan het wennen aan de opvang. Zo kan de overgang van thuis naar de opvang geleidelijk verlopen en ervaart de baby minder stress. Hierdoor kan het risico op wiegendood verlagen.

Samen met het wennen, zijn ook andere preventiemaatregelen belangrijk.
•    Kies een veilig kinderbed en veilig bedmateriaal.
•    Leg een baby altijd op zijn rug te slapen.
•    Rook niet in de omgeving van een baby en tijdens de zwangerschap.
•    Blijf in de buurt en hou een oogje in het zeil als de baby slaapt.
•    Let erop dat het kind het niet te warm krijgt.
•    Geef geen geneesmiddelen zonder advies van arts of apotheker.
•    Zorg voor rust en regelmaat.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen