Apotheek De Fonteijn te Culemborg mag weer open

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vrijdag het bevel tot sluiting van apotheek De Fonteijn in Culemborg opgeheven. De apotheek mag weer open, omdat zij de meest risicovolle situaties voor patienten heeft weggenomen. Zo controleert de apotheker tijdig de recepten en medicatiebewakingssignalen en is de apotheek grondig opgeruimd. Ook is aanwezigheid van apothekers gewaarborgd.

De inspectie heeft wel per direct verscherpt toezicht ingesteld voor minimaal 3 maanden om er op toe te zien dat de apotheek ook de overige verbetermaatregelen doorvoert. Het gaat daarbij om maatregelen als het correct opslaan van geneesmiddelen en het verder uniformeren van de interne werkwijze. Dit is nodig om blijvend de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelenverstrekking te waarborgen.

Vorige week gaf de inspectie een bevel tot sluiting vanwege problemen in de geneesmiddelenlogistiek, extreem lange wachttijden voor patienten, gebrekkige leiding door de apothekers en onvoldoende controle van de recepten. De inspectie oordeelde dat hierdoor ernstige risico’s konden ontstaan voor de patienten.

bron:IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen