Vitaalpunt opent tweede vestiging binnen één jaar

Vitaalpunt heeft onlangs haar tweede vestiging in Rotterdam geopend. Naast de vestiging in Amsterdam kunnen patienten nu ook in Rotterdam terecht voor een behandeling. Een mooie prestatie in korte tijd.

“Vitaalpunt heeft sterkte ambities voor de toekomst en de opening van een tweede vestiging sluit hier goed bij aan”, aldus Richard Hilverts, operationeel directeur van Vitaalpunt. “Ook in onze vestiging in Rotterdam werken medisch specialisten, (bedrijfs)artsen en paramedici van Vitaalpunt nauw met elkaar samen. Dat werkt erg prettig en effectief. Wij kunnen op deze manier snel schakelen en een patient snel de juiste zorg bieden.”

Vitaalpunt kenmerkt zich door de korte wachttijden. En ook de vestiging van Vitaalpunt Rotterdam kent, evenals Vitaalpunt Amsterdam geen wachttijden. Dit is uiteraard iets dat door patienten en verwijzers zeer gewaardeerd wordt. “Naast mijn drukke schema is het erg handig en klantvriendelijk dat ik, ook buiten kantoortijden, zelf online een afspraak kan maken bij Vitaalpunt. En meestal kan die afspraak op korte termijn plaatsvinden. Dat werkt voor mij perfect!”, aldus een patient van Vitaalpunt.

Vitaalpunt is een behandelcentrum gespecialiseerd in de combinatie van fysieke en psychische zorg. Bij de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam kunnen patienten terecht voor behandelprogramma’s voor klachten en aandoeningen als chronische vermoeidheid, depressiviteit, burn-out, chronische rug- en nekklachten, prikkelbare darmsyndroom en fibromyalgie. Bij deze aandoeningen werkt de integrale Vitaalpunt-aanpak van ‘Praten en Bewegen’ binnen één traject aantoonbaar. Daarnaast worden ook reguliere fysiotherapie- en psychologiebehandelingen aangeboden.

De behandelingen die Vitaalpunt biedt, worden door de zorgverzekeraar vergoed. Aanvullend op de zorgprogramma’s biedt Vitaalpunt een ‘Terug naar Werk’-module, waarin bedrijfsarts en werkgever direct worden betrokken. Voor alle programma’s van Vitaalpunt geldt dat maatschappelijke activering een doel is en dat eigen actieve inbreng van de patienten vereist wordt. Dit maakt de aanpak van Vitaalpunt uitermate succesvol. Vitaalpunt kwam onlangs in de publiciteit omdat de bekende psychiater Bram Bakker zich aan de instelling verbond.