Organiseer dansmiddag in verpleeghuis in de buurt op Wereld Alzheimer Dag

Dansen met alzheimerpatienten verbetert levenskwaliteit
Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2012, wil de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) op een positieve manier aandacht vragen voor de ziekte van alzheimer via dansmiddagen in verpleeghuizen. Dit onder de noemer Dansende herinneringen. ISAO roept daarom dansers of dansleraren, muzikanten, verpleeghuizen en vrijwilligers op om een dansmiddag te organiseren bij hen in de buurt. Niet alleen om aandacht te vragen voor de ziekte, maar ook om alzheimerpatienten en hun naasten een bijzondere dag te laten beleven. Wilt u bij een verpleeghuis in de buurt een dansmiddag organiseren? Geef uzelf dan op als vrijwilliger via de website WereldAlzheimerDag.nl.

Uit recent onderzoek blijkt dat muziek de kwaliteit van leven van dementerende verpleeghuisbewoners verbetert. Het helpt ze om dingen uit het verleden te herinneren. Daarom nodigt ISAO vrijwilligers uit om van Wereld Alzheimer Dag een bijzondere dag te maken voor alzheimerpatienten. Dansen op muziek samen met hun kinderen, kleinkinderen en medebewoners. Van verpleeghulp tot DJ en van kleinkind tot dansleraar, alle hulp is welkom. Ga naar www.wereldalzheimerdag.nl en geef u op. ISAO helpt vrijwilligers op weg en zorgt voor een toolkit met informatie- en publicatiemateriaal.

Wereld Alzheimer Dag 2011
In aanloop naar Wereld Alzheimer Dag 2011 verzamelde ISAO op wereldalzheimerdag.nl korte verhalen, gedichten en tekeningen. Het resultaat hiervan is de verhalenbundel Dwarrelende herinneringen, een boek met bijdragen van mensen die, op welke wijze dan ook, een persoonlijke ervaring hebben met de ziekte van Alzheimer of dementie. De verhalenbundel is op Wereld Alzheimer Dag 2011 gepubliceerd en te bestellen via alzheimer.nl.

Wereld Alzheimer Dag
De World Health Organisation (WHO) heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag staat men wereldwijd stil bij de tot op heden ongeneselijke hersenziekte die voornamelijk ouderen treft en waarvan de oorzaak onbekend is.

Over ISAO
Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) is een Nederlandse non-profit organisatie, die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelingsmethoden voor de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie ondersteunt. Daarnaast geeft ISAO voorlichting over de ziekte. ISAO is opgericht in 1993 en is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.

bron: Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen