1e Jaarcongres: Veilig Werken in de Zorg

Array

Dé grootste dilemma’s voor zorgprofessionals
Op 13 november organiseert Nursing in samenwerking met NU’91 het 1e Jaarcongres: Veilig Werken in de Zorg. Het congres zal plaatsvinden in de ReeHorst te Ede. Het programma is erop gericht om zorgprofessionals hulp te bieden bij hun belangrijkste dilemma’s.

Sinds 1 januari dient elke organisatie een protocol te hebben waarin duidelijk staat benoemd wat de meldplicht inhoudt, en wat wel en niet kan. De vertaalslag naar de praktijk ligt echter bij de mensen op de werkvloer zelf. Naast deze meldplicht blijft agressie nog steeds één van de belangrijkste dilemma’s voor de zorgprofessional. Ten opzichte van de normale beroepsbevolking lopen medewerkers in de zorg meer kans op intimidatie en lichamelijk geweld. Dit en onderwerpen als seksuele intimidatie en ethiek op de werkvloer zullen 13 november uitgebreid worden behandeld.

Omgaan met de belangrijkste dilemma’s voor zorgprofessionals
Welke succesvolle methoden kunnen bijdragen aan een prettige én veiligere werkplek voor de zorgprofessional? Het Jaarcongres: Veilig Werken in de Zorg geeft zorgprofessionals de handvaten van deze methoden en gaat in op thema’s als:

,li>De grens van het beroepsgeheim

  • Wel of geen aangifte doen bij agressie
  • Seksuele intimidatie
  • Etnische dilemma’s op de werkvloer

 

Interactieve vergelijking tussen de verschillende sectoren
Interactie staat centraal tijdens dit congres. Met behulp van prikkelende stellingen tussendoor, wordt gepeild of de mening van de deelnemers wijzigt door de presentaties en discussies. Op deze manier wordt tevens ingegaan op de verschillen tussen de sectoren GHZ, GGZ, Ziekenhuizen, VVT. In de middag zijn er bovendien 3 workshoprondes, waarbij er nog dieper in zal worden gegaan op de grootste dilemma’s voor zorgprofessionals.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.reedbusinessevents.nl/veiligwerken


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen