Veilige zorg voor Zorgcombinatie Noorderboog

Array

persbericht_20090701Op 1 juli ondertekenen Zorgcombinatie Noorderboog, de gemeente Meppel, het Openbaar Ministerie en de politie het convenant ‘Veilige zorg’. Dit convenant vergroot de veiligheid van de medewerkers bij eventuele agressie-incidenten in de verschillende locaties van Zorgcombinatie Noorderboog.Het landelijke project Veiligezorg® is ontwikkeld om het toenemend aantal agressie-incidenten tegen te gaan en gevoelens van onveiligheid bij medewerkers in zorgorganisaties te verminderen. Met de ondertekening van het convenant is de samenwerking met de verschillende instanties, zoals politie en gemeente, officieel. In het convenant zijn de rollen en verantwoordelijkheden van de betrokken partijen vastgelegd.

Titus Vissers is blij met deze ontwikkeling: “Al enige tijd denken we intensief na over de veiligheid van onze medewerkers. Nu zijn de afspraken definitief vervat in het convenant. Het is belangrijk om veiligheid in een samenwerkingsverband op te pakken: preventie en, in geval van een incident, de aanpak en de benodigde nazorg daarvan. Veiligheid van de mensen binnen onze organisatie heeft onze voortdurende aandacht. Met dit convenant en deze samenwerking zorgen we ervoor dat dit ook wordt geborgd.”

De doelen die Zorgcombinatie Noorderboog met Veiligezorg® wil bereiken zijn:

  • bewustwording van de agressieproblematiek bij personeel en management;
  • vermindering van het aantal agressie-incidenten, zowel verbaal als fysiek;
  • goede opvang en nazorg van medewerkers;
  • goede samenwerking in de keten organisatie – politie – justitie – gemeente(n);
  • integratie van Veiligezorg® in het veiligheidsbeleid en de interne processen in de organisatie;
  • vermindering van het ziekteverzuim ten gevolge van agressie-incidenten;
  • vermindering van de WIA-instroom ten gevolge van agressie-incidenten;
  • in overleg met de ketenpartners komen tot een convenant met hen omtrent de aanpak van agressie, de afhandeling van agressie-incidenten en het creeren van veiligheid en/of veilige gevoelens voor alle betrokkenen.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen