Minder risico darmpoliepen door consumptie vette vis

Array

Het American Journal of Clinical Nutrition van maart 2012 meldt een positief studieresultaat van consumptie van vette vis. Uit een case-control studie blijkt – bij vrouwen – een verminderd risico op het ontstaan van adenomateuze darmpoliepen bij een hoge consumptie van vette vis.

Dit effect blijkt niet te gelden voor mannen en ook niet bij hoge consumptie aan zogenaamde omega 6 vetzuren. Adenomateuze poliepen kunnen zich ontwikkelen tot kwaadaardige dikke darm kanker. Voor vrouwen is dikke darm kanker nummer 2 op de incidentielijst. Dit betekent dat als er kanker geconstateerd is dan is dikke darm kanker nummer 2 van de meest gevonden vorm.

bron: Productschap Vis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen