Ziekenhuizen Roosendaal en Bergen op Zoom fuseren

Array

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom willen gaan fuseren. Daardoor ontstaat een nieuwe zorgorganisatie.

Deze bestaat uit twee hoofdvestigingen met elk een eigen profiel, en drie buitenpoli’s. De verwachte fusiedatum is 1 januari 2014. Er werken straks circa drieduizend mensen, net zoveel als nu. In de toekomst telt het fusieziekenhuis ongeveer 800 bedden.

Zorg
In een toelichting op het fusievoornemen zeggen de bestuurders Jan van den Brand (Franciscus) en Hans Ensing (Lievensberg) dat behoud van een breed aanbod van hoogwaardige zorg voorop staat. Door toenemende eisen die vanuit specialistenorganisaties en zorgverzekeraars worden gesteld, dreigen de West-Brabantse ziekenhuizen bepaalde vormen van zorg te verliezen als ze niet intensiever samenwerken.

Straks worden sommige behandelingen nog maar op één plek verricht, zoals (slag)ader- en longchirurgie in Bergen op Zoom en borst- en darmkankeroperaties in Roosendaal. Lievensberg krijgt een moeder- en kindcentrum. Gebruikelijke zaken als onderzoeksmogelijkheden, dagbehandeling, poliklinieken en nazorg blijven in beide vestigingen.

bron: Daan van ’t Westeinde

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen