Theo Hooghiemstra algemeen secretaris RVZ

Array

Theo Hooghiemstra wordt per 1 november de nieuwe algemeen secretaris van de Raad van de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). In die hoedanigheid wordt hij secretaris van de Raad en leidinggevende van het secretariaat van de Raad.

Hij beschrijft zijn nieuwe positie als volgt: “De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg is de cockpit voor de zorg voor onafhankelijke en strategische beleidsadviezen. En die beleidsadviezen zijn belangrijk voor de grote, complexe zorgvragen waar de samenleving zich voor gesteld ziet de komende tijd.” Hij volgt hiermee drs. Pieter Vos op die in november met pensioen gaat.

Mr.drs. T.F.M. (Theo) Hooghiemstra (43) was de laatste 7 jaar werkzaam als consultant en MT-lid van PBLQ HEC voor de sector Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. Daarvoor was hij onder andere Manager Juridische Zaken bij het Nationaal ICT Instituut in de Zorg en juridisch beleidsadviseur voor overheid en zorg bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Theo Hooghiemstra studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit (specialisatie gezondheidsrecht).

 

Op 15 november 2012 neemt drs. Pieter Vos afscheid als algemeen secretaris van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. In november bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. Pieter Vos vervult sinds de oprichting van de Raad in 1996 de functie van algemeen secretaris. Ter gelegenheid
daarvan biedt de Raad hem een afscheidssymposium aan met als titel ‘De veranderende relatie tussen zorgverlener en patient’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen