‘Verhogen eigen bijdrage voor artsen in opleiding is onverstandig’

Array

Artsen in opleiding tot specialist moeten per jaar 13.400 euro aan eigen bijdrage gaan betalen. Dit staat in het rapport geschreven door ambtenaren van verschillende ministeries. Daarnaast stelt het rapport dat de opleidingsduur ingekort moet worden om het onderwijs betaalbaar te houden. SP-Kamerlid Henk van Gerven vindt dit onverstandig.

Van Gerven: ‘Deze voorstellen zijn een aanslag op de toegankelijkheid en de kwaliteit van het medisch specialistisch onderwijs. Een specialist speelt een cruciale rol over leven en dood in de zorg. De SP kiest er voor om de kwaliteit van het medisch specialistisch onderwijs hoog te houden en geen financiele drempels op te werpen voor artsen in opleiding.’

Woensdagavond vond er in het LUMC een actiebijeenkomst plaats waar ruim duizend artsen in opleiding werden verwacht. Minister Schippers zal langskomen om de uitkomsten van het rapport toe te lichten en met de zaal in discussie te gaan. Van Gerven zal die avond ook aanwezig zijn om de studenten te steunen die zich inzetten voor een groot publiek goed: goed en toegankelijk onderwijs.

bron: SP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen