Kies uw vaatzorg: Vaatkeurmerk en Spataderzorg

Array

Kies uw vaatzorg: Vaatkeurmerk en Spataderzorg op www.zorgkaartnederland.nl
In welk ziekenhuis biedt men zorg voor juist úw vaataandoening? Hoe vaak wordt een bepaalde behandeling uitgevoerd in het ziekenhuis van uw keuze? Wat mag u verwachten van een ziekenhuis? Om antwoord te geven op al deze vragen is ZorgkaartNederland een samenwerking aangegaan met De Hart&Vaatgroep die ‘keuzehulpen’ heeft opgesteld: het Vaatkeurmerk en de website keuze-informatie Spataderzorg.  Hier wordt voor vaataandoeningen en spataderzorg  informatie gegeven over de kwaliteit van de zorg in Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf nu zijn deze keuzehulpen ook via ZorgkaartNederland te raadplegen.

Kies uw vaatzorg
Het Vaatkeurmerk is ontwikkeld door De Hart&Vaatgroep in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en het Nederlands Genootschap voor Interventieradiologie. In 2011 is het Vaatkeurmerk voor de  derde keer uitgereikt aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria die De Hart&Vaatgroep stelt aan goede vaatzorg. Het keurmerk helpt vaatpatienten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar vaatzorg wordt aangeboden. Het keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

De Hart&Vaatgroep heeft  ook gegevens verzameld bij de behandelcentra over de kwaliteit van de zorg die zij leveren aan mensen met spataderen. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) wordt ook voor spataderzorg aan een keurmerk gewerkt.

ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland (www.zorgkaartnederland.nl) biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze.

Meer informatie vindt u op de websites:

www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg

www.zorgkaartnederland.nl/keuzehulpen

De Hart&Vaatgroep
Van en voor mensen met een hart-of vaatziekte

De Hart&Vaatgroep is de patientenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement. De website keuze-informatie Spataderzorg en het Vaatkeurmerk zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen