Opnieuw ‘roze lintje’ voor mammacentrum Catharina Ziekenhuis

0
849

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft opnieuw het kwaliteitskeurmerk ‘het roze lintje’ van Borstkankervereniging Nederland (BVN) gekregen. Met het uitreiken van het roze lintje erkent de BVN dat het ziekenhuis goede zorg levert aan borstkankerpatienten. Dit jaar zijn opnieuw de criteria voor het verkrijgen van het lintje aangescherpt.

Het mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis onderscheidt zich op enkele belangrijke punten. Zo kunnen nieuwe patienten op werkdagen binnen 24 uur terecht voor het eerste onderzoek. En als één van de weinige is het Catharina Ziekenhuis in staat om patienten met borstkanker op de dag van het onderzoek ook de uitslag mee te geven. De verpleegkundigen en medisch specialisten van het ziekenhuis scoren hoog bij de patientenenquête van de BVN. De omgang met patienten en de persoonlijke aandacht worden gewaardeerd. Ook de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners wordt als prettig ervaren, evenals de korte wachttijd.

Aangescherpt
Het mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis is onderdeel van het Oncologiecentrum. Het Oncologiecentrum is een uniek multidisciplinair concept waar de zorg rond de patient op één plek geconcentreerd is. De patienten met kanker hebben in het Oncologiecentrum één balie voor al hun handelingen.

BVN heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patientperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patienten en professionals. Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria.

Derde keer op rij
De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen. De lintjes werden voor de derde keer toegekend. Ook in 2010 en 2011 kreeg het Catharina Ziekenhuis ‘het roze lintje’ uitgereikt.