ZonMw kiest voor eHealth

Array

Met ingang van 1 juli 2012 werkt ZonMw aan een onderzoeks- en innovatieagenda eHealth, met specifieke aandacht voor het hergebruiken van onderzoeksresultaten.

Onder eHealth verstaat ZonMw het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Voorbeelden zijn videocontact met thuiszorgmedewerkers en GGZ-online therapie. Door het maken van een structurele verbinding tussen de behoeften van zorgconsumenten en zorgprofessionals en het steeds grotere aanbod aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van eHealth, wil ZonMw de kwaliteit van leven en zorg verhogen en de kosten verlagen.<!–more–>

Binnen eHealth is er bijzondere aandacht voor nieuwe onderzoeks- en financieringsmethodieken voor projecten en voor het bevorderen van hergebruik van onderzoeksresultaten via kennisdeling. Ook heeft ZonMw in samenwerking met vertegenwoordigende verenigingen en instanties criteria opgesteld die van belang zijn om de onderzoeksresultaten met betrekking tot ICT en eHealth na afloop succesvol te implementeren en op te schalen.

Meer informatie
Kijk voor het volledige bericht en de opgestelde criteria op de website van ZonMw.
www.dans.knaw.nl/content/…/zonmw-kiest-voor-ehealth

Rob

Recente artikelen