Cliniclowns krijgt eigen bus

Array
Vanaf 10 september kan CliniClowns gebruik maken van een eigen bus. Deze bus is mogelijk gemaakt door Autocentrum van Vliet uit Woerden. Het bedrijf Visual Art & Design zorgde voor een hele herkenbare en originele bestickering van de bus, op maat gemaakt voor CliniClowns. Dankzij deze bus kan een grotere groep clowns zich gemakkelijker van ziekenhuis naar ziekenhuis verplaatsen om zo veel sneller, meer kinderen te bezoeken.

Een CliniClown kan over het algemeen twee ziekenhuizen per dag aandoen. Daarmee wordt het aantal kinderen dat de clowns bezoeken bepaald door het aantal kinderen wat die dag per locatie aanwezig is. Om nog meer kinderen afleiding en plezier te kunnen bezorgen is de wens voor een eigen bus ontstaan. Hiermee kunnen meer clowns, meer ziekenhuizen afgaan. Waar de clowns zich anders per locatie verkleden, reizen zij nu voortaan rond in hun clownskostuum, waardoor ze al vanaf de parkeerplaats contact kunnen leggen en nog meer mensen met CliniClowns in aanraking komen.

Sponsoring van plezier
Arjan van Vliet, directeur van Autocentrum van Vliet, aarzelde geen moment toen hem gevraagd werd een bus ter beschikking te stellen: “Ik bedacht me hoe het zou zijn als mijn eigen zoontje in het ziekenhuis zou liggen en bezocht zou worden door een CliniClown. Tja, dan kun je niet anders dan dit goede doel helpen!” Naast CliniClowns sponsort Autocentrum van Vliet ook de Woerdense Vakantieweek. Beide doelen die zich inzetten voor een grotere groep mensen en in het teken staan van plezier. Voor Van Vliet geldt dat deze manier van sponsoren hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

CliniClowns
Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Het is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken.

bron: ANP Pers Support
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen