Besparingen in de zorgsector door terugdringen van inkoop- en logistieke kosten

Array

Terwijl de discussie in de politiek gaat over de stijgende  kosten in de gezondheidzorg, is er onvoldoende aandacht voor het terugdringen van de inkoop- en logistieke kosten. Per 12 september j.l. heeft Curomed de rechten verworven in de Benelux van de TECSYS logistieke sofware oplossingen die speciaal ontwikkeld zijn voor de gezondheidszorg. Met dit systeem worden al jaren aanzienlijke besparingen in de zorgsector in Canada en de VS gerealiseerd.

Ingrepen in de gezondheidszorg zijn nodig om de explosieve stijging van de zorgkosten af te vlakken. Kostenbeheersing is de komende jaren het belangrijkste thema binnen de zorg. Belangrijke besparingen worden gerealiseerd wanneer de logistieke keten binnen de zorgsector onder controle is. Dit betekent dat er geen derving meer is door expiratie (bijvoorbeeld bij dure steriele medische hulpmiddelen en implantaten), een actueel overzicht van alle voorraden en voorraadwaarde te aller tijde voorhanden is en er optimaler ingekocht kan worden dankzij een sterk vereenvoudigd proces.

Curomed levert werkende oplossingen voor zorginstellingen voor vraagstukken op het gebied van inkoop en goederenlogistiek. Jaap Riemens, managing partner Curomed; “Het succes van het TECSYS systeem heeft zich bij vele zorginstellingen bewezen in Canada en de VS. Het verschil met andere systemen is dat dit systeem speciaal voor de zorg is ontwikkeld. Het resultaat hiervan is dan ook dat er enorme besparingen zijn gerealiseerd”.

TECSYS is marktleider in logistieke automatisering in Canada en de VS. Het bedrijf is beursgenoteerd en telt 355 werknemers.

Bron: Curomed

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen