Boekje over aangepaste schoenen

Op 19 september wordt in het azM/ Maastricht UMC+ het eerste exemplaar van het boekje ‘Meneertje Voet’ uitgereikt aan orthopedisch chirurg prof. dr. Lodewijk van Rhijn. Het door Sandarijn Hilkhuijsen geschreven boekwerkje is bedoeld om jonge kinderen en hun ouders bekend te maken met aangepast (semi-)orthopedisch schoeisel.

De ongedwongen stijl waarin het boek geschreven (en geillustreerd) is, past goed in de filosofie van de orthopedisch chirurgen van het Maastricht UMC+ bij de opzet van het kindervoetenspreekuur, waarin niet de afwijking, maar de patientjes centraal staan. Schrijfster Sandarijn Hilkhuijsen
heeft als ouder ruime ervaring met aangepast schoeisel voor kinderen, en heeft een originele manier gevonden om het verhaal over de ‘andere’ schoen aan kinderen te vertellen. Het boek is fraai geillustreerd door Richard Beerens, waardoor het voor kinderen aantrekkelijk wordt en ze al lezende hun voeten als het ware tot leven zien komen.

Behalve ‘Meneertje Voet’ wordt bij dezelfde gelegenheid ook de gedichtenbundel ‘De Snoezelkoning’ van Sandarijn Hilkhuijsen aangeboden. Deze bundel bevat gedichten over kinderen met de meest uiteenlopende chronische aandoeningen. Het titelgedicht gaat over een vierjarig jongetje met een
ernstige stofwisselingsziekte, waardoor hij niet kan praten, niet kan lopen, niet kan zien et cetera. Zijn moeder geeft hem een stem via Twitter. Met het boekje steunt de schrijfster de stichting Energy4all. Deze stichting zamelt geld in voor de ontwikkeling van medicijnen voor kinderen met energiestofwisselingsziekten.

De presentatie van beide eerste exemplaren vindt plaats op woensdag 19 september om 13.00 uur bij de poli orthopedie in de polihal van het azM. Media zijn van harte welkom om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Titel: Boekje over aangepaste schoenen
Publicatiedatum: 17-09-2012
Bron: SDC
Auteur: SDC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen