Siemens biedt integrale archiefoplossing voor zorginstellingen

Array

‘The sky is the limit’ met beeld- en documentmanagement oplossing van Siemens
Met de beeldmanagement oplossing syngo.share en de documentmanagement oplossing Siemens Health Archive, heeft Siemens Healthcare nu een – voor de Nederlandse markt uniek – integraal portfolio voor centraal beheer van zowel beelden als documenten binnen zorginstellingen. De op IHE profielen gebaseerde technologie van het product sense® kan aanvullend worden ingezet voor regionale uitwisseling van de bestanden. De producten zijn complementair en zowel afzonderlijk als volledig geïntegreerd inzetbaar.

Siemens Health Archive kan worden geïntegreerd met het EPD/ZIS (van Siemens of andere leveranciers) én SAP, op basis van een gecertificeerde ArchiveLink. Siemens Health Archive kijkt echter verder dan alleen naar het elektronisch patiëntdossier. Naast klinische informatie biedt het pakket archiveringsscenario’s voor onder meer e-mail, financiële informatie, Office-documenten, personeelsdossiers en contracten. Zodoende wordt een totaaloplossing geboden voor archief- en documentmanagement, van zowel klinische als administratieve informatie.

De beeldmanagement oplossing syngo.share is een tweede generatie PACS (ofwel PACS-II). Schaalbaarheid van de oplossing blijkt uit een internationale referentielocatie die uitgegroeid is tot één van de grootste regionale multimedia archieven van Europa. syngo.share voldoet volledig aan de internationale standaarden en tevens aan alle relevante IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) profielen. Beelden worden gearchiveerd in een leveranciersonafhankelijk XDS(-I) compliant archief (‘Vendor Neutral Archive’) en kunnen ziekenhuisbreed worden geraadpleegd met de universele viewer, én regionaal worden uitgewisseld. Naast DICOM wordt een uitgebreid scala aan non-DICOM beeldformaten ondersteund, zoals PDF, JPEG en multimedia formaten.

sense® – smart eHealth solutions biedt een XDS-infrastructuur waarmee medische documenten/beelden op het juiste moment en op de juiste plaats toegankelijk gemaakt worden voor geautoriseerde zorgprofessionals die deelnemen in het zorgproces van een patiënt. Hiermee wordt de coöperatie tussen zorgprofessionals ondersteund en verbeterd. Dit leidt tot kostenreductie, meer efficiëntie en grotere patiëntveiligheid. Het concept van gedeelde elektronische zorgdossiers is gebaseerd op het internationaal welbekende IHE

Integration Profile XDS. Dit profiel ondersteunt onder andere de gedecentraliseerde opslag van medische data – namelijk in de zorginstellingen waar de data was geproduceerd – en zorgt dat alleen geautoriseerd medisch personeel toegang tot het netwerk heeft.

Met Siemens Health Archive, syngo.share en sense beschikt Siemens Healthcare nu over een integraal portfolio van oplossingen voor zorginstellingen voor het beheren en uitwisselen van beeld- en documentdata. Het portfolio reikt bovendien door de gehele levenscyclus van informatie – van acquisitie management en presentatie tot aan opslag en preservatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen