Nieuwe hoofdhuidkoelers en workshops in Jeroen Bosch Ziekenhuis dankzij Roparun

0
188

Opnieuw stelt de Stichting Roparun geld ter beschikking ten behoeve van mensen met kanker in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Het geldbedrag van € 33.100 maakt de aanschaf van twee nieuwe hoofdhuidkoelers mogelijk en zorgt er voor dat patienten kunnen deelnemen aan de workshops uiterlijke verzorging van de Stichting Look Good… Feel Better. De hoofdhuidkoelers worden gebruikt om tijdens chemotherapie haaruitval te verminderen of zelfs te voorkomen. Tijdens de workshops uiterlijke verzorging krijgen de deelnemers tips en adviezen over de verzorging van hun uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

Haaruitval proberen te voorkomen
Het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft inmiddels zes jaar ervaring met hoofdhuidkoeling bij chemotherapie. Dankzij Roparun werden al eerder vier hoofdhuidkoelers door het ziekenhuis aangeschaft. De nieuwste modellen zijn comfortabeler voor de patient, omdat zij beter aansluiten op het hoofd. Haaruitval is een veel voorkomende bijwerking van de behandeling met cytostatica en wordt ervaren als een van de bijwerkingen met de meeste emotionele impact. Verpleegkundig specialist Patricia Hendricks van het Oncologisch Centrum van het JBZ weet hoe belangrijk het kan zijn voor mensen met kanker om haaruitval als gevolg van chemotherapie proberen te voorkomen.

Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker
De workshops van de Stichting Look Good… Feel Better zijn een groot succes. Mensen met kanker die onder behandeling zijn in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen gratis deelnemen aan de workshops. Onder begeleiding van speciaal getrainde visagisten, schoonheidsspecialisten en haarwerkers krijgen de deelnemers tips en adviezen over de verzorging van hun uiterlijk.

bron:JBZ