Zorgpremie 2013 zal toch niet stijgen

Array

Gisteren  maakte DSW Zorgverzekeraar als eerste in Nederland haar premie voor de basisverzekering in 2013 bekend. En wat bleek; de premie is precies gelijk gebleven ten opzichte van 2012, namelijk 102,50 euro per maand. De veranderingen van de zorgpremie van DSW is ieder jaar al een indicatie gebleken voor de rest van de verzekeraars en daarom gaan we hier ook dit jaar van uit. Een woordvoerder van DSW kan dit ook bevestigen, dat de andere zorgverzekeraars in Nederland niet veel zullen afwijken van hun huidige zorgpremie.

Dit is wel tegen alle verhoudingen in aangezien vorige week nog – tijdens Prinsjesdag – bekend werd gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland dat de premie gemiddeld 100 euro per jaar duurder wordt. Minister Schippers ontkende dit vervolgens en zei dat de premie gemiddeld 20 euro gaat stijgen. Niets van dit alles blijkt dus nu waar te zijn, aangezien er helemaal geen stijging zal zijn van de zorgpremie. Dit is mogelijk volgens DSW, omdat alle verzekeraars slimmer en voordeliger zorg zijn gaan inkopen.

Overigens wordt in totaliteit de zorgverzekering in 2013 wel duurder, aangezien het eigen risico in 2013 wel zal stijgen naar 350 euro in plaats van 220 euro in 2012.

Bron: Zorgverzekering 2013

Recente artikelen