Jaap Jan Pieterman directeur a.i. Tolbrug

Array

Jaap Jan Pieterman is per 1 november 2012 voor drie dagen per week benoemd als directeur a.i. van revalidatiecentrum Tolbrug. De benoeming is voor een jaar. De heer Pieterman gaat leidinggeven aan het revalidatiecentrum. Daarnaast heeft hij de opdracht om vorm te geven aan de strategische herorientatie van het revalidatiecentrum. Samen met medisch management en medewerkers zal Tolbrug een visie ontwikkelen op de lange termijn, op basis waarvan ook het profiel van de definitieve leidinggevende kan worden vastgesteld.

Op dit moment is Jaap Jan Pieterman bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkzaam als manager bedrijfsvoering van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE’s) Cardiologie, Neurologie en Longgeneeskunde. Er vindt nog overleg plaats in hoeverre deze taken zullen worden overgedragen aan andere mensen. Voordat Pieterman als manager bedrijfsvoering in 2010 in dienst trad bij het JBZ, is hij vele jaren als interim-manager en organisatieadviseur actief geweest. Ook heeft hij ruime ervaring als manager in de ziekenhuiswereld en de ouderenzorg. Pieterman:”Ik heb heel veel zin in deze nieuwe opdracht. De revalidatiegeneeskunde is een prachtig vak. Het werken met mensen met een aandoening en hen te helpen het maximale uit zichzelf te halen is iets heel moois. Ook de uitdaging om te komen tot een nieuwe visie voor de lange termijn samen met het centrum en zijn omgeving, spreekt me zeer aan.”

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen