Buiktyfus vaccin tekort

Array

Er zijn op dit moment wereldwijd leveringsproblemen met het buiktyfus vaccin. Hierdoor is er een tekort aan buiktyfus vaccin ontstaan, ook in Nederland. Naar verwachting is er zeer binnenkort geen buiktyfus vaccin meer beschikbaar. De nu nog beschikbare vaccins worden gegeven aan reizigers die het meeste risico lopen; dit gebeurt volgens de richtlijnen van het LCR, waar alle bij het LCR aangesloten vaccinatiebureaus van op de hoogte zijn gesteld.

Voor mensen die zonder buiktyfus vaccinatie op reis gaan is het extra belangrijk om goede hygienische maatregelen in acht te nemen om een besmetting met buiktyfus te voorkomen. Raadpleeg een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige voor informatie over uw specifieke situatie.

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Keywords: vaccinaties, reisvaccinaties, reizigersvaccinaties, reizen, infectieziekten, vakantie, buitenland, vaccinatiebureau, gezondheid, inentingen, gele koorts, malaria

bron: Razende Robot Reporter

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen