Educatieve programma’s over navelstrengbloed en stamceltherapien

Array

In heel Europa worden in de maanden oktober en november educatieve evenementen gesponsord die de bewustwording met betrekking tot de opslag van navelstrengbloed en stameltherapieen bevorderen.

Stamcellen worden in de medische wereld steeds vaker toegepast bij de behandeling van een grote verscheidenheid aan ziektes. Het nationale programma voor beenmergdonors in de V.S. noemt navelstrengbloed zowel als behandelmethode voor multipel myeloma, ernstige aplastische anemie, beta-thalassemie major, SCID en andere erfelijke aandoeningen van het immuunsysteem, als voor leukemieen en lymfomen. Patienten die leiden aan sikkelcelanemie worden als genezen beschouwd na behandeling met stamcellen.[1] Meer dan 4000 klinische onderzoeken met stamcellen uit navelstrengbloed vinden plaats ter behandeling van ziektes als cerebrale parese, diabetes en autisme en vele andere potentiele klinische onderzoeken zijn in ontwikkeling.

“Cryo-Save streeft er naar om medische professionels en patienten te informeren over de ontwikkelingen in de regeneratieve geneeskunde met als doel dat patienten die leiden aan ziektes die behandelbaar zijn met stamcellen ook beter worden geïnformeerd.” zegt Dr. Cherie Daly, managermedische aangelegenheden bij Cryo-Save. “Het organiseren van dergelijke programma’s heeft een grote impact op deze bewustwording.” Cryo-Save Group blijft zich ook na de bewustwordingsmaanden voor navelstrengbloed richten op het bevorderen van de opslag van navelstrengbloed en stamcellen. Onderstaande evenementen zullen onder andere gaan plaatsvinden.

Op 2 oktober heeft Cryo-Save Italie een speciale bijeenkomst voor verloskundigen georganiseerd over stamcellen, hun toepassingen en de service van Cryo-Save. Dr. Stefano Grossi, wetenschappelijk directeur Cryo-Save Italie, zal aanwezig zijn om een presentatie te geven over stamceltoepassingen.

Tijdens de maand oktober zal Cryo-Save Italy ook verschillende toekomstige-ouder-cursussen aanbieden over gelijksoortige onderwerpen door heel Italie: Brescia, Venitie, Bologna, Milaan en verschillende andere steden.

Verloskundigen in Nederland worden uitgenodigd om op 4 oktober het Cryo-Save laboratorium te bezoeken in Niel, Belgie, voor een uniek kijkje achter de schermen van de ultramoderne faciliteit – een kans die niet vaak wordt geboden door andere navelstrengbloedbanken. Aanwezigen worden door Dr. Sally Sennitt, directeur laboratorium van Cryo-Save, op de hoogte gebracht van de huidige toepassingen van stamcellen, behandelbare ziektes en nieuwe klinische tests. Verder zal er aandacht besteed worden aan de procedure voor stamcelopslag in Nederland en wordt er een groepsdiscussie gehouden over het onderwerp. “Dit evenement is onze kans om verloskundigen te informeren over het belang van stamcelopslag en hen de tools te geven om ouders te helpen zich beter te informeren over deze optie,” zegt Erica Dikkeboom, Cryo-Save Nederland.

1. Universiteit van Illinois, Chicago (18 juni 2012). Vrouw uit Chicago genezen van sikkelcelziekte. ScienceDaily. www.sciencedaily.com/releases/2012/06/120618194714.htm URL bezocht op 12 september 2012 Crio-Cord, Cryo-Save’s dochteronderneming in Spanje houdt een symposium over stamceltherapie in Madrid op 16 oktober, dat gericht is op hoogwaardige therapieen met navelstrengstamcellen en waar ook actuele onderzoeken in Madrid , waarbij stamcellen worden gebruikt, zullen worden besproken. Het symposium zal worden bijgewoond door nationale en internationale sprekers en is het eerste in zijn soort dat plaatsvindt in Madrid. In Nederland belicht het congres “Stamcellen? Stamcellen!” de huidige situatie in stamcelonderzoek en -therapie door specialisten die werken in neonatologie, gynaecologie en hematologie. Het doel van dit congres is om een open discussie te creeren over de actuele en toekomstige rol van stamcel therapieen. Het evenement wordt gecoördineerd door Cryo-Save Nederland en bijgewoond door ongeveer 50 gynaecologen, kinderartsen en verloskundigen. Het programma is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Kinderartsen (NVK) en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en bevat presentaties over de kenmerken van stamcellen, stamceltherapie in hematologie en stamcellen in de kindergeneeskunde. De voorzitter van het congres is Prof. Albert Ramon, oprichter van ITERA (International Tissue Engineering Research Association). Cryo-Save: www.cryo-save.com/group Cryo-Save, de meest toonaangevende internationale familiestamcelbank en tevens grootste bank in Europa, bewaart meer dan 222.000 stalen navelstrengbloed, navelstrengweefsel en adipose weefsel. Veel ziektes kunnen al worden behandeld met stamcellen en het aantal behandelingen zal alleen maar toenemen. Cryo-Save is inmiddels in meer dan 40 landen op drie continenten vertegenwoordigd met ultramoderne verwerkings- en opslagfaciliteiten in Dubai, Belgie, Duitsland, India en Zuid-Afrika.

Cryo-Save Group N.V.
CONTACT: Meer informatie: Ashley Ringger – Project manager marketing,[email protected] – tel.             +41-55-222-0251

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen