Martini Ziekenhuis start bouw poliklinische apotheek

Array

De bouw van de poliklinische apotheek bij de hoofdingang van het Martini Ziekenhuis is van start gegaan. In de komende periode zullen de bouwschotten opgefleurd worden door kinderen van de Kinderafdeling. Jurvena Smyth en Esmay Veenstra beschilderden als eerste de wanden waarachter de bouw bezig is. Zij werden daarbij begeleid door de pedagogisch medewerker van de Kinderafdeling.

Extra service aan patienten
De poliklinische apotheek opent begin januari 2013 haar deuren. De apotheek zal maandag tot en met vrijdag open zijn van 08.00-21.00 uur en op zaterdagen van 08.00 tot 18.00uur. De vestiging van de apotheek biedt patienten de mogelijkheid om, indien gewenst, aansluitend aan hun bezoek aan een polikliniek hun medicatie af te halen. Ook kunnen zij in de poliklinische apotheek verbandmaterialen en kunst- en hulpmiddelen verkrijgen.

Niet alleen een toegevoegde service voor patienten is de reden van de vestiging. Door de groei van het aantal dagbehandelingen en poliklinische behandelingen, waarborgt het Martini Ziekenhuis op deze manier ook de continuïteit van farmaceutische zorg. Tot slot is ook de overheveling door de overheid van dure geneesmiddelen van het extramurale naar het intramurale budget in de periode 2012-2014 aanleiding geweest om de poliklinische apotheek te vestigen.

bron: Martini ziekenhuis

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen