MSD en Alliance Healthcare in partnership voor levering geneesmiddelen aan ziekenhuizen

Vandaag hebben MSD en Alliance Healthcare Nederland  B.V. bekend gemaakt dat zij een partnership aangaan in de levering van de intramurale MSD geneesmiddelen aan ziekenhuizen in Nederland. Dat betekent dat MSD per 1 januari 2013 deze geneesmiddelen exclusief via de groothandel van Alliance Healthcare Nederland  B.V. gaat leveren.

Als farmaceutisch bedrijf wil MSD naast innovatieve geneesmiddelen toegevoegde waarde bieden aan de patient, het ziekenhuis en de zorgverleners. En daar speelt de distributie van geneesmiddelen ook een rol in. MSD heeft uitgebreid onderzocht op welke manier deze distributie efficienter kan. Er is gekeken naar voorbeelden in het buitenland en gesproken met diverse groothandels, apothekers en ziekenhuisapothekers.
Daaruit is de beslissing gekomen dat door een partnership aan te gaan met  één groothandel de meest optimale wijze van distributie van onze geneesmiddelen naar ziekenhuizen kan worden bereikt. Na een uitgebreid tender proces waarvoor een aanzienlijk aantal groothandels in Nederland is benaderd, is ervoor gekozen om de samenwerking met Alliance Healthcare Nederland B.V. aan te gaan.
“In het tender proces zijn onderdelen als kwaliteit, innovatie, service en ook kosten meegewogen,” zo licht Guus van der Vat, Managing Director van MSD Nederland BV toe, “MSD is zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteiten van alle groothandels. Alliance Healthcare Nederland  B.V. heeft echter op het totaal van de onderdelen naar het oordeel van MSD het beste gescoord.”
Arvid Manneke, Managing Director Alliance Healthcare Nederland B.V. ” We zijn zeer verheugd deze strategische samenwerking met MSD aan te gaan. Door onze internationale ervaring en jarenlange expertise te bundelen, kunnen we zowel de (ziekenhuis) apotheken als de patient nog beter van dienst zijn”


MSD levert samen met Alliance Healthcare Nederland B.V meer toegevoegde waarde aan zowel het ziekenhuis en de patienten. De belangrijkste voordelen voor alle partijen zijn het veel beter beheren van de voorraad en het zoveel mogelijk voorkomen van spillage. Hierdoor is er een betere beschikbaarheid van geneesmiddelen voor de patient. Daarnaast zal  MSD investeren in innovaties die de kwaliteit van zorg en efficientie voor zowel de patient, ziekenhuis, behandelaar en apotheker verbeteren.

Recente artikelen