€ 1500 voor oogheelkunde in China

Array

Tijdens de Oogzorgnetwerkdag op 27 september 2012 jl. in Lantaarn Venster te Rotterdam heeft het filmproject ‘Restoring the Light’ € 1500 ontvangen. Restoring the light belicht de snel verslechterende oogheelkundige situatie in ruraal China door de strijd en zoektocht van een lokale oogarts in beeld te brengen.
Foto (van links naar rechts): Rene Baljon, directeur Oogzorgnetwerk en Dr. Wang Fang, Restoring the Light & Peking Union Medical College.

Restoring the Light  wordt wereldwijd vertoond op diverse filmfestivals, in ziekenhuizen en scholen om het bewustzijn voor de belabberde oogheelkundige situatie in ruraal China te stimuleren en sponsoring aan te moedigen. Door de gulle bijdrage van alle betrokkenen van Het Oogzorgnetwerk, wordt dit project gesteund om deze belangrijke boodschap verder uit te dragen.  Li Juncheng, een van de hoofdrolspelers in de documentaire Restoring the Light, is een negen-jarige jongen met ernstig aangeboren oogletsel. Door dit letsel heeft hij aangepaste scholing nodig. 20% van het totaal bedrag komt ten goede aan zijn ontwikkeling.

De Oogzorgnetwerk Partnerprijs
Ook dit jaar is de Oogzorgnetwerk Partnerprijs weer toegekend aan een van de partners in het netwerk. Reinier de Graaf Groep ontving een‘Oscar’ kunstwerk van Wim Heesakkers vanwege de constructieve bijdrage aan het netwerk uit handen van Kees Sol, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam. De oogartsen van Reinier de Graaf groep tonen een grote mate van betrokkenheid bij Het Oogzorgnetwerk door in bijna alle expertgroepen van Het Oogzorgnetwerk hun kennis actief in te brengen. Zo zijn zowel medewerkers als oogartsen altijd in grote aantallen aanwezig op kennisbijeenkomsten om kennis en kunde binnen het netwerk te delen. In voorgaande jaren hebben het Sint Franciscus Gasthuis, het Optometristen Collectief Rijnmond, het Slingeland Ziekenhuis, zorgverzekeraar CZ, het IJsselland Ziekenhuis en het Flevoziekenhuis de Oogzorgnetwerk Partnerprijs gewonnen.

De Oogzorgnetwerkdag
De Oogzorgnetwerkdag is een jaarlijkse bijeenkomst voor alle personen, samenwerkingspartners en organisaties die verbonden zijn aan Het Oogzorgnetwerk. Het doel van de dag is kennis te delen over ontwikkelingen binnen het netwerk en de oogheelkunde en daarmee goede ideeen verder te verspreiden, zodat meer oogheelkundige patienten hiervan profiteren.

De Oogzorgnetwerkdag werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en stond in het teken van beeld, film en in de schijnwerpers staan. Op de informatiemarkt bij Filmhuis Lantaren Venster kwamen de ziekenhuizen tot fysieke uitwisseling van kennis. Verschillende ziekenhuizen bemanden een eigen stand waarin een project werd gepresenteerd waarmee zij de zorg voor hun oogpatienten het afgelopen jaar hebben verbeterd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen