Boekpresentatie Vosseveld: 90 jaar zorg

Boekpresentatie Vosseveld: 90 jaar zorg voor kwetsbare kinderen
Vrijdag 12 oktober wordt het boek Vosseveld: 90 jaar zorg voor kwetsbare kinderen gepresenteerd. Professor Jan Kimpen zal de eerste exemplaren uitreiken tijdens een bijeenkomst op het landgoed in Soest.

Vosseveld is een begrip in Soest. In 1922 begon het als herstellingsoord voor zwakke en ziekelijke stadskinderen. Vanaf 1969 werd het een buitenkliniek van het UMC Utrecht, specifiek voor de afdeling kinderpsychiatrie. Dit boek, geschreven door Maurice van Lieshout, beschrijft de boeiende periode van het landgoed en zijn bewoners. Zo komen er onder meer interviews met oud-bewoners en medewerkers in voor. De geschiedenis van Vosseveld is er een van deftige burgers, kooplieden en boeren, van kinderverzorgsters en `bleekneusjes’, van psychiaters, groepsleiders, leerkrachten en psychiatrische patientjes. Het zijn de kleurrijke bewoners en gebruikers die het aanzien van Vossenveld bepaalden en veranderden.

Tijdens de bijeenkomst zal professor Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur van het UMC Utrecht, de eerste exemplaren overhandigen aan enkele oud-bewoners die voor dit boek zijn geinterviewd. Het boek is een uitgave van Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij, in samenwerking met het UMC Utrecht. De presentatie vindt plaats van 13.00 tot 15.00 op het Landgoed.