DialyseCentrum Hardenberg viert éénjarig bestaan

Het DialyseCentrum Hardenberg (DCH), integraal onderdeel van de Saxenburgh Groep, opende vorig jaar rond deze tijd haar deuren en startte met de eerste dialysebehandelingen.
Clienten en medewerkers hebben deze mijlpaal gevierd met een feestelijke middag met boottocht over de Vecht, spel en lekkernijen. Tijdens deze middag werd teruggekeken op de resultaten over één jaar en vooruitgeblikt op nieuwe ontwikkelingen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar is de conclusie, dat het DialyseCentrum Hardenberg een sterk stijgende lijn in het aantal clienten heeft gehad. “Clienten geven aan, dat ze de behandeling heel goed verdragen en dat de zorg eromheen prima is geregeld”, aldus een woordvoerder van het DCH. Het centrum heeft inmiddels enkele vakantiegasten mogen ontvangen die ook tevreden terugkijken op hun verblijf in het Vechtdal.

Ziekenhuis aan overkant

Het DialyseCentrum Hardenberg biedt hoogwaardige zorg aan clienten met acuut en chronisch nierfalen. Het DCH is gevestigd in een fraaie locatie aan de overkant van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Er is bewust gekozen voor een locatie buiten de ziekenhuismuren en een inrichting in zachte natuurlijke kleuren. Clienten moeten een groot deel van hun tijd – gemiddeld zo’n drie keer per week – dialyseren. Op deze wijze kunnen zij toch een huiselijke sfeer ervaren. ‘Het zou natuurlijk fijner zijn als ik helemaal geen dialyse nodig zou hebben, maar bij Dialysecentrum Hardenberg is het geen straf. Ik ben er thuis’, aldus een reactie van een client.

Mocht opname van de nierpatient in het ziekenhuis noodzakelijk zijn, dan is het geruststellend voor de client te weten dat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis dichtbij is en helemaal is toegerust om deze patient tijdens de opname te kunnen dialyseren.

Het dialyseteam is enthousiast en ondernemend, clientgericht en gastvrij. Zij nodigen belangstellenden dan ook van harte uit om eens een kijkje te nemen aan Zwingel 1 te Hardenberg. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.dialysecentrumhardenberg.nl of telefonisch: (0523) 27 67 60.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen