DialyseCentrum Hardenberg viert éénjarig bestaan

0
185

Het DialyseCentrum Hardenberg (DCH), integraal onderdeel van de Saxenburgh Groep, opende vorig jaar rond deze tijd haar deuren en startte met de eerste dialysebehandelingen.
Clienten en medewerkers hebben deze mijlpaal gevierd met een feestelijke middag met boottocht over de Vecht, spel en lekkernijen. Tijdens deze middag werd teruggekeken op de resultaten over één jaar en vooruitgeblikt op nieuwe ontwikkelingen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar is de conclusie, dat het DialyseCentrum Hardenberg een sterk stijgende lijn in het aantal clienten heeft gehad. “Clienten geven aan, dat ze de behandeling heel goed verdragen en dat de zorg eromheen prima is geregeld”, aldus een woordvoerder van het DCH. Het centrum heeft inmiddels enkele vakantiegasten mogen ontvangen die ook tevreden terugkijken op hun verblijf in het Vechtdal.

Ziekenhuis aan overkant

Het DialyseCentrum Hardenberg biedt hoogwaardige zorg aan clienten met acuut en chronisch nierfalen. Het DCH is gevestigd in een fraaie locatie aan de overkant van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Er is bewust gekozen voor een locatie buiten de ziekenhuismuren en een inrichting in zachte natuurlijke kleuren. Clienten moeten een groot deel van hun tijd – gemiddeld zo’n drie keer per week – dialyseren. Op deze wijze kunnen zij toch een huiselijke sfeer ervaren. ‘Het zou natuurlijk fijner zijn als ik helemaal geen dialyse nodig zou hebben, maar bij Dialysecentrum Hardenberg is het geen straf. Ik ben er thuis’, aldus een reactie van een client.

Mocht opname van de nierpatient in het ziekenhuis noodzakelijk zijn, dan is het geruststellend voor de client te weten dat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis dichtbij is en helemaal is toegerust om deze patient tijdens de opname te kunnen dialyseren.

Het dialyseteam is enthousiast en ondernemend, clientgericht en gastvrij. Zij nodigen belangstellenden dan ook van harte uit om eens een kijkje te nemen aan Zwingel 1 te Hardenberg. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.dialysecentrumhardenberg.nl of telefonisch: (0523) 27 67 60.