Drugs en medicijnen: wat doen ze in je brein?

Array

Wat zijn de effecten van geneesmiddelen en drugs op je hersenen en je gedrag? Die vraag staat centraal tijdens het publiekssymposium `Drugs and the brain’, dat vrijdag 26 oktober in de Leidse Mare-kerk plaatsvindt.

Neuropsychofarmacologische onderzoek
Het symposium komt uit de koker van het LIBC (Leiden Institute for Brain and Cognition). Dat heeft dit jaar voor de onderzoekshotspot `Pharma’ gekozen, een project dat wordt geleid door LIBC-directeur professor Serge Rombouts en hoogleraar cognitieve psychologie Sander Nieuwenhuis.

Het neuropsychofarmacologische onderzoek dat zij doen, is tweeledig: ze onderzoeken de neurale basis van gedrag, en ze bestuderen het effect van middelen als ketamine, morfine, dopamine, alcohol en cannabis op het functioneren van de hersenen.

bron: Leiden Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen