Mijn Luchtpunt: een innovatieve ondersteuning voor een beter leven met COPD

Array

Luchtpunt, het informatieplatform over COPD, lanceert op 1 november as.“Mijn Luchtpunt” als belangrijk onderdeel van haar vernieuwde website. “Mijn Luchtpunt” is een verfrissende zelfmanagement tool. Nieuw is dat patienten hun zorgverleners kunnen uitnodigen om hun gegevens in te zien. De zorgverlener kan via het dashboard exact bekijken hoe het de patient vergaat. Ideaal om persoonlijke ondersteuning te kunnen bieden aan de patient voor een beter leven met COPD .

“Mijn Luchtpunt” bevat de zogenaamde CCQ  en de MRC; gevalideerde vragenlijsten waarmee de patient kan bijhouden hoe hij of zij zich voelt en wat de mate van kortademigheid is. Bovendien biedt “Mijn Luchtpunt” een beweegplan en de mogelijkheid om het gebruik van medicatie bij te houden.

Om het voor de moderne patient nog makkelijker te maken, is er naast de webversie op www.luchtpunt.nl ook een “Mijn Luchtpunt” App, die gratis gedownload kan worden in de Android of Apple versie.

Een aantal mensen gaven al hun eerste reactie, waaronder Anja Burger, een COPD-patiente: “Hier heb ik echt iets aan”. Lydia Pelsmaeker, praktijkondersteuner, vindt het “een mooi instrument voor zelf-management”. Longverpleegkundige Titia Klemmeier vervolgt: “Het mooie is dat er een medicatie-herinnering in zit”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen