Fiom biedt dinsdag petitie aan Kamercommissie VWS aan

Op dinsdag 23 oktober biedt de Fiom haar petitie aan de voorzitter van de vaste Kamercommisssie van VWS aan. Dit om te voorkomen dat Fiom-hulp per 1 januari gaat verdwijnen. `We voelen ons zeer gesteund door de vele reacties. Zowel onze nationale als internationale contacten zijn geschokt door het nieuws dat onze hulp grotendeels gaat verdwijnen. Meer dan 5000 brieven en handtekeningen onderstrepen het belang dat gespecialiseerde hulp nodig blijft op het gebied van zwangerschap, kinderwens en afstamming. Door middel van de petitie dringen wij erop aan dat minister Schippers haar besluit terugdraait, aldus algemeen directeur Rineke van Kessel.

Fiom, de landelijke hulpverleningsorganisatie op het gebied van zwangerschap, kinderwens, afstamming en adoptie, heeft een forse subsidiekorting opgelegd gekregen. Vanaf 2013 moet de organisatie het met ruim 60% minder budget doen. Rineke van Kessel betreurt dit besluit en maakt zich zorgen: `Ik vind het vreselijk dat clienten niet meer op ons kunnen rekenen en dat professionele en bevlogen medewerkers ontslagen moeten worden. Met hun kennis en ervaring kunnen zij zoveel kunnen betekenen voor de doelgroep. Onze specifieke hulpverlening is niet eenvoudig over te dragen aan reguliere instellingen. Het is niet voor niets dat Fiom al 80 jaar haar sociale, maatschappelijke en economische meerwaarde.’

Wat voor het overgrote deel verdwijnt, is de hulpverlening, Fiom gaat zich formeren tot een expertisecentrum op het gebied van zwangerschap en afstammingsvragen.

bron: APS