Fysiotherapie website biedt zelftest voor lichamelijke klachten

Array

 Vanaf 22 oktober biedt de nieuwe website hierhebikpijn.nl aan iedereen die daar behoefte aan heeft, een online zelftest voor fysiotherapie. De gratis interactieve test laat de bezoeker zijn klachten vergelijken met de meest voorkomende fysiotherapeutische aandoeningen en slaat zo een brug tussen de online zoekende patient en de fysiotherapiepraktijk in de buurt.

De door hierhebikpijn.nl gelanceerde ‘fysiotherapie check’ is uniek in Nederland. Een geavanceerd systeem van vragen, zelftests en beslisbomen vergelijkt de lichamelijke klachten met tientallen fysiotherapeutische aandoeningen en blessures. Na de check verschijnt een overzicht van aandoeningen die mogelijk ten grondslag liggen aan de klachten. Over elke aandoening is een artikel te lezen met uitgebreide informatie. Een overzicht van met de website samenwerkende fysiotherapiepraktijken maakt het mogelijk desgewenst meteen een afspraak te maken.

Volgens initiatiefnemer en fysiotherapeut Ties Kox is de website een logisch gevolg van de toenemende vraag naar online informatie over lichamelijke klachten: “De mondige patient gaat steeds vaker eerst online op zoek naar informatie. Sommigen juichen dit toe, anderen keuren het af. Hierhebikpijn.nl probeert juist een brug te slaan tussen het online publiek en de fysiotherapiepraktijk in de buurt.”

De eerste reacties uit het veld zijn ronduit positief. Zo zegt Hans Berends, fysiotherapeut, manueeltherapeut en bestuurslid van het Regionaal Genootschap Fysiotherapie het noorden: “Voor mij is dit wat wordt bedoeld met innovatie op topniveau. Een buitengewoon gebruiksvriendelijke site. Een kind kan de was doen. Ook voor mij als collega een perfecte aanvulling voor mijn praktijk. Kortom een opsteker voor de fysiotherapie!”

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen