Kinderneurologie: Kinderspel?

0
232

Dr. Michèl Willemsen is met ingang van 1 februari 2012 benoemd tot hoogleraar aan het UMC St Radboud met als leeropdracht Kinderneurologie. Michèl Willemsen studeerde van 1986 tot 1990 geneeskunde bij het UMC St Radboud; in 1993 deed hij artsexamen. Vervolgens werkte hij een jaar als AGNIO kindergeneeskunde en volgde hij van 1994 tot 1999 de opleiding tot kinderarts en kinderneuroloog. Begin 2000 werd Willemsen geregistreerd als kinderarts en als kinderneuroloog.

In 2001 promoveerde Willemsen aan de Radboud Universiteit (cum laude) op onderzoek naar het Sjögren-Larsson Syndroom, een erfelijke stofwisselingsziekte waarbij de hersenen, ogen en huid zijn aangedaan. Zijn onderzoeksactiviteiten hebben zich sindsdien altijd geconcentreerd op erfelijke hersenziekten (met name stofwisselingsziekten), en bewegingsstoornissen in dat kader.

In 2006 werd dr. Willemsen benoemd tot universitair hoofddocent kinderneurologie. Sinds 2008 is hij staflid van de afdeling Neurologie in het UMC St Radboud en hoofd Kinderneurologie. Hij is lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Verenging voor Kinderneurologie (NVKN) en de European Pediatric Neurology Society (EPNS).

Datum vrijdag 26 oktober 2012
Tijd 15:45
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Spreker de heer prof. dr. M.A.A.P. Willemsen
Titel oratie Kinderneurologie: Kinderspel?
Bron: RU

Vorig artikelDe Hormoonfabriek
Volgend artikelIORT bij borstkanker in het Catharina Ziekenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.