Diagnostiek in Dagziekenhuis Aleida Kramer uitgebreid met echografie

Voortaan hoeven patienten uit Coevorden niet meer te reizen naar elders voor een echografisch onderzoek. Zij kunnen hiervoor nu dichtbij huis terecht in het Dagziekenhuis Aleida Kramer.

De radiologen van de Saxenburgh Groep, waarvan het dagziekenhuis deel uitmaakt, hebben hun diagnostisch onderzoek in Coevorden uitgebreid met echografie. Uit structureel overleg met de huisartsen was gebleken, dat hier behoefte aan is. Vanaf heden is er elke dinsdagmiddag een radiologisch laborant aanwezig voor het maken van een echo van de buikorganen. Zo nodig kijkt de radioloog van de Saxenburgh Groep in Hardenberg op afstand mee om de opnames direct te beoordelen. Echografie voor gynaecologisch onderzoek was al langer mogelijk in Coevorden, evenals röntgenonderzoek. Twee jaar geleden heeft de Saxenburgh Groep nog geïnvesteerd in nieuwe moderne digitale röntgenapparatuur. Het plan is om het echografieprogramma van de radiologen in Coevorden in de toekomst nog verder uit te breiden.