Bijzondere donateurs VUmc en GGZ inGeest in de schijnwerpers

De ontvangers van de VUmc Awards.
Foto Jean-Pierre Jans

Drie bijzondere donateurs zijn donderdag 1 november geeerd wegens hun speciale en trouwe steun aan een van de fondsenwervende projecten van VUmc en GGZ inGeest. Zij ontvingen de VUmc Xtra Award 2012 uit handen van bestuurders en projectleiders van VUmc en GGZ inGeest. Het is de derde maal dat de VUmc Xtra Awards werden uitgereikt.
De stichting 12-inch race, bestaande uit vijf jonge ondernemers, organiseert al vele jaren in Pijnacker een groot dorpsfeest gekoppeld aan een goed doel. Centraal staat een race van honderden mensen op kleine fietsjes. VUmc onderzoek naar Kinderkanker (VONK) deelt al vijf jaar in de grote opbrengst van het evenement. Olav de Roos van de stichting ontving de Award uit handen van Prof. dr. Gert Jan Kasper, hoogleraar kinderoncologie.

Erica van Broeckhuijsen is werkzaam bij het Fonds Psychische Gezondheid (FPG). Thijs Stoop, voorzitter van de raad van bestuur van GGZ inGeest roemde haar betrokkenheid bij het leefstijlproject van GGZ inGeest, die uitstijgt boven haar professionele inzet. Als ambassadeur heeft zij met groot enthousiasme en veel inzet de aandacht voor leefstijl binnen GGZ inGeest een belangrijke impuls gegeven. Zij heeft clienten van GGZ inGeest de kans gegeven een opleiding tot sportinstructeur te volgen om hen zo meer kansen op de arbeidsmarkt en zicht op een toekomst te bieden.

De bedrijven AIM Action in Marketing uit Badhoevedorp, Drukkerij Schuttersmagazijn/SMG uit Hasselt en TTC Direct Mail uit Alkmaar, zorgen al 10 jaar samen voor de totstandkoming van de nieuwsbrief van VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA). De drie bedrijven verzorgen kosteloos de vormgeving, het drukken en de verspreiding. Zij zorgen zo dat donateurs en relaties van VUmc CCA geïnformeerd en betrokken blijven bij de ontwikkelingen in het onderzoek naar kanker in VUmc . Prof.dr. Henk Verheul, directeur VUmc CCA, reikte aan de drie bedrijven een award uit. Namens de ontvangers sprak een ontroerde Cees Huijng, van AIM Action in Marketing, een persoonlijk dankwoord voor de toekenning van de VUmc Xtra Award.

Bij de uitreiking van de Awards waren vele trouwe relaties en donateurs aanwezig. Fred Plukker, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc en algemeen bestuur van GGZ inGeest, dankte alle aanwezigen voor hun steun in de afgelopen periode en sprak zijn trots uit op de bereikte resultaten. Hij uitte zijn bewondering voor de het enthousiasme en de daadkracht waar veel projecten in VUmc en GGZ inGeest op mogen rekenen. Hierdoor kunnen beide organisaties veel extra zaken realiseren.

Recente artikelen