PGGM lanceert workshop ‘Zorg voor jezelf’

Array

PGGM-workshop: op een prettige manier dichter bij jezelf komen voor een betere balans werk-privé
Zeist, 1 november 2012 – Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM lanceert de workshop ‘Zorg voor jezelf’. Doel is de leden van PGGM meer inzicht te geven in zichzelf en de balans tussen werk en privé. De workshop is gericht op vrouwen en mannen werkzaam in de sector zorg & welzijn. Dit kunnen verpleegkundigen of verzorgenden zijn, maar bijvoorbeeld ook medewerkers in de kinderopvang. Het ontwikkelen en aanbieden van de workshop is een van de vele activiteiten van PGGM om mensen te helpen bij het realiseren van een waardevolle toekomst en de sector zorg & welzijn gezonder te maken.

Voor de ontwikkeling van de workshop ‘Zorg voor jezelf’ is PGGM een partnerschap aangegaan met adviesbureau &samhoud. &samhoud is expert in individuele en organisatieontwikkeling. Vanuit hun eigen visie ‘Together we build a brighter future’ hebben zij, net als PGGM, als doel mensen te inspireren en te verbinden. PGGM biedt haar leden met ‘Zorg voor jezelf’ een ontspannende workshop met een serieuze ondertoon. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze grip kunnen krijgen op hun leven nu en in de toekomst, zowel persoonlijk als professioneel. De workshop wordt gegeven in sfeervolle locaties door geheel Nederland. Voor een lekker hapje en drankje wordt gezorgd.

“Met de workshop ‘Zorg voor jezelf’ willen we leden prikkelen en bewuster met hun leven en toekomst bezig laten zijn”, zegt Martijn van Kooij, directeur Leden bij PGGM. “Veel PGGM-leden zijn vrouwen die midden in het leven staan en balanceren tussen werk en privé. Zij hebben oog voor hun familie en omgeving, maar gunnen zichzelf te weinig. Deze workshop is een moment voor henzelf. En meer dan dat: PGGM wil ze ondersteunen bij het maken van een bewuste keuze op belangrijke kruispunten in het leven. Door de vergrijzing neemt de personele druk in de zorgsector toe. Hoe zorgen we voor een gezond werkklimaat binnen de sector? Daar wil PGGM aan bijdragen, onder andere met deze workshop. We hebben de  prijs van de workshop zo laag mogelijk gemaakt en hopen dat deze betaalbaar is voor iedereen die wil deelnemen.”

Zelftest ‘Zorg voor Jezelf’
Op de website en Facebook-pagina van PGGM staat de online zelftest ‘Zorg voor Jezelf’. In tien vragen kunnen bezoekers ontdekken of de workshop ze aanspreekt en/of bij ze past.

####

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioendienstverlener. PGGM biedt haar institutionele klanten: pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM – voor zes pensioenfondsen – circa EUR 125 miljard pensioenvermogen van 2,5 miljoen mensen. Als coöperatie met 570.000 leden helpt PGGM bij het realiseren van een waardevolle toekomst. PGGM ontwikkelt – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden op: www.pggm.nl.

Recente artikelen