Verlenging deadline Nationale Schrijfwedstrijd beste tekst in de preventieve gezondheidszorg

Wie onderstreept dat voorkomen beter is dan genezen en wint de Nationale Schrijfwedstrijd 2012?
De Nationale Schrijfwedstrijd richt zich dit jaar op de beste tekst in de preventieve gezondheidszorg. De inzender wiens/wier tekst het publiek op de meest overtuigende manier aanspoort tot gezond gedrag en tot het voorkomen van ziekten, wint de prestigieuze Gouden Veer.

Nieuwe deadline
De jury roept iedereen op die preventieve gezondheidsteksten schrijft om zijn of haar meest geslaagde tekst in te sturen. Schrijvende professionals, medewerkers van gezondheidsinstellingen, professionele tekstschrijvers mogen zich bij dezen uitgedaagd voelen. Insturen kan tot uiterlijk 9 november 2012. De tekst moet op papier of digitaal zijn gepubliceerd. De teksten worden beoordeeld door een vakjury met vertegenwoordigers uit de communicatiewetenschap en de gezondheidszorg. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 13 december 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Begrijpelijke taal
Het aantal goedbedoelde adviezen die mensen te verwerken krijgen om hun gezondheid te beschermen en ziekte buiten de deur te houden is enorm. Teksten met zulke adviezen worden verspreid via de media, in de vorm van brochures in de wachtkamer van de dokter, bij apotheken en drogisterijen, en op internet. Hoe effectief die teksten zijn, hangt mede af van de vraag of de mensen voor wie de informatie bedoeld is de tekst ook goed begrijpen. Optimale begrijpelijkheid is dan ook de belangrijkste eis waaraan de winnende tekst zal moeten voldoen.

NWO en ZonMw
De wedstrijd valt binnen de focus van het nieuwe NWO/ZonMw-themaprogramma ‘Begrijpelijke Taal’. In dat kader wordt er aan Nederlandse universiteiten onderzoek gedaan naar de factoren die de begrijpelijkheid van communicatie bevorderen. De uitkomsten van dat onderzoek worden omgezet in adviezen op het gebied van taal en communicatie.

De Nationale Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met NWO en ZonMw.

Meer informatie over de voorwaarden, deadline, jurering, uitreiking vindt u op www.denationaleschrijfwedstrijd.nl

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen