Actie borstkolven voor Serious Request. In strijd tegen babysterfte.

Borstkolvenproducent Medela doet mee met Serious Request en voert actie om babysterfte tegen te gaan. Van 1 tot en met 23 december kan iedereen zijn oude borstkolf inleveren bij de vestigingen van Prénatal. Voor elke ingeleverde borstkolf doneert Medela 5 euro aan Serious Request. Het doel is om 200 kolven in te zamelen en daarmee 1000 euro bij te dragen aan de actie.

De borstkolven mogen van elk willekeurig merk zijn. Medela roept moeders op die hun borstkolf niet meer gebruiken, maar ook gezondheidsinstellingen die borstkolven over hebben.

Serious Request
De actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis, Serious Request, is dit jaar gericht op de bestrijding van babysterfte. Elk jaar sterven er ruim 5,5 miljoen baby’s binnen een maand na de geboorte. De oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Serious Request wil deze ‘stille ramp’ op de kaart zetten.

Rol van moedermelk
Medela legt de link met moedermelk omdat moedermelk het afweersysteem van kwetsbare baby’s versterkt en zo helpt ziektes te bestrijden. Als wereldwijd marktleider in borstvoedingsproducten en borstkolven is het voor Medela vanzelfsprekend om aan deze actie mee te doen. Omdat borstkolven in de regel om hygienische redenen niet hergebruikt mogen worden, is het inzamelen ervan laagdrempelig. Medela verwacht de 200 te halen, maar hoopt op meer.

Verloop van de actie
Het verloop van de actie is vanaf 1 december te volgen op www.kominactie.nl de actiesite van Serious Request en via de facebookpagina van Medela: www.facebook.com/medela.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen