Nederlands Tweelingen Register bestaat 25 jaar

Array

Tweelingweekend in Burgers’ Zoo Arnhem
Dit jaar bestaat het Nederlands Tweelingen Register (NTR) van de Vrije Universiteit Amsterdam 25 jaar. Dat wordt met alle deelnemers (tweelingen en hun familieleden) gevierd op 9 en 10 februari 2013 in Burgers’ Zoo in Arnhem. De verwachting is dat meer dan 10.000 NTR-deelnemers een bezoek aan de dierentuin zullen brengen. Zo veel meerlingfamilies zijn nog nooit tegelijk bij elkaar gekomen. Pers is van harte welkom en kan zich aanmelden bij Persvoorlichting VU.

Nederlands Twee- en meerlingen Register
Er staan ruim 48.000 tweelingfamilies (ongeveer 175.000 mensen) ingeschreven in het NTR. Het register is in 1987 opgericht voor het doen van wetenschappelijk onderzoek naar geestelijke en lichamelijke gezondheid. In de afgelopen 25 jaar hebben tienduizenden tweelingen en hun familieleden meegedaan aan onderzoek. Dat heeft in meer dan 700 wetenschappelijke publicaties resultaten en inzicht gegeven over de mate waarin gezondheid, gedrag en leefgewoonten bepaald worden door erfelijke aanleg. Op de NTR-website staan 50 hoogtepunten uit het onderzoek samengevat. Voor alle deelnemers is voor het jubileum een speciale editie van de “Twinfo” gemaakt, de jaarlijkse NTR-krant en nieuwsbrief.

Tweelingweekend
De deelnemers van het NTR kunnen in het weekend van 9 en 10 februari tegen een gereduceerd tarief een bezoek brengen aan Burger’ Zoo. Er is ook een ‘meerlingenprogramma’ met onder andere een film over 25 jaar tweelingenonderzoek, ontmoetingen met de onderzoekers, diverse onderzoeksdemonstraties en een verkleedwedstrijd voor de jongste tweelingen. In januari wordt het definitieve programma bekend gemaakt.

bron: VU Amsterdam

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen